Fasting Latest Nutrition pain relief

Paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten

Vitamin D Deficiency, Vitamin D Deficiency: What Does It Do And What Should You Be?

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten

Kaikki tuntevat kipua ajoittain, kipu on kehosi tapa kertoa sinulle vammasta, sairaudesta tai muusta ongelmasta. Krooninen kipu on kuitenkin erilainen pallopeli. Paastointimenettely voi auttaa.

Noin 20 prosenttia väestöstä käsittelee kroonista kipua kroonisen tulehduksen, terveysongelmien tai tuntemattomien syiden takia. Jos koet kipua, lyön vetoa, että etsit luonnollista kivunlievitystä elämäsi parantamiseksi. Paastointimenettely voi olla vastaus kestävään kivunlievitykseen.

Tässä artikkelissa opit kipuista ja tulehduksista, paastointimenettelyn eduista, ajoittaisen paastostrategian ja laajennetun paastoprotokollan hyvistä puolista. Aion jakaa kaiken, mitä sinun on tiedettävä edistyneestä täydennysprotokollasta ja lisälisäistä paastoprotokollan tukemiseksi ja kivun lievittämiseksi.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten

kipu ja tulehdus

Kipu on usein merkki tulehduksesta, ja tulehdukseen liittyy usein kipua. Kipu ja tulehdus esiintyvät usein samanaikaisesti.

Tulehdus on kehoesi tapa suojata sinua infektioilta, toksiineilta, vammoilta ja muilta vahingoilta. Se on osa kehosi luontaista immuunijärjestelmää. Se on välttämätöntä terveydellesi ja edistää nopeaa palautumista. Ilman tulehdusta haavat muuttuisivat septinä ja pienet infektiot voivat muuttua tappavaksi. Kuitenkin, kun tulehdus muuttuu krooniseksi, siitä tulee vakava huolenaihe (2, three) .

Akuutti tulehdus tapahtuu, kun sinulla on akuutti vamma tai sairaus. Voit pudota, leikata itseäsi, saada kylmä tai saada puremaan hyttynen. Akuutti tulehdus auttaa nopeaa palautumista. Se vähentää ylityötä ja katoaa muutamassa tunnissa, päivissä tai viikoissa. Kuitenkin, kun koet liiallista fyysistä, emotionaalista tai kemiallista stressiä, kehosi kohoaa.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten

krooninen tulehdus ja kipu

kroonisen tulehduksen ärsykkeen tulokset. lisääntyneessä ja jatkuvassa tulehduksellisessa vasteessa ja kroonisessa tulehduksessa. Tämä lisää kroonisen kivun ja kroonisen sairauden riskiä, ​​mukaan lukien metabolinen oireyhtymä, autoimmuunisairaudet, fibromyalgia, migreenit, astma ja sydänsairaudet. Krooninen tulehdus voi kestää kuukausia, vuosia tai eliniän, ellei hoitaa sitä ruokavalion ja elämäntavan muutosten avulla.

Krooniseen tulehdukseen liittyy usein krooninen kipu, esimerkiksi migreenin, nivelreuman ja fibromyalgian tapauksessa. Kipu on epämiellyttävä tunne, joka voi vaihdella lievästä vaikeaan, voi olla paikallista tai leviää ja tuntua eri tavalla riippuen sen syistä, olosuhteista ja kiputoleranssitasostasi.

 paastoprotokolla, kivun paastoprotokolla Lievitys ja tulehdus

akuutti vs. krooninen kipu

kipu on kehosi signaali siitä, että jokin ei ole menossa oikein. Se kannustaa hidastamaan, kiinnittämään huomiota ja löytämään parhaat helpotukset ja hoidot. Kipu ei ole vihollisesi, mutta varoitusmerkki ja eräs suojamuoto.

Kuten tulehdus, kipu voi olla akuutti tai krooninen. Akuutti kipu liittyy akuuteihin vammoihin, sairauksiin, onnettomuuksiin ja leikkauksiin. Se häviää muutamassa minuutissa, tunnissa, päivissä tai viikoissa palautumisen yhteydessä. Krooninen kipu sitä vastoin on jatkuvaa ja voi kestää kuukausia, vuosia tai eliniän, ellei taustalla oleva ongelma ole ratkaistu. Krooninen kipu on joskus seurausta kroonisesta terveystilasta, liiallisista vammoista tai tulehduksesta, mutta se on joskus selittämätön (1, 4) .

Kroonisen kivun hoito ja kivunlievaus on monimutkaisempi, vaikeampi. , ja kestää kauemmin kuin akuutin kivun kohdalla. Ruokavalion ja elämäntavan muutokset tuovat kipua usein kroonista kipua sairastaville. Paasto-ohjeista voi olla hyötyä myös kivunlievityksessä.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehduksia varten

paastoprotokolla tulehduksen vähentämiseksi

Paastoaminen on ikivanha paranemisstrategia tulehduksen vähentämiseksi ja solujen korjaamiseksi. Paastoaminen on tehokas tapa parantaa immuunijärjestelmääsi. Se voi parantaa kehosi neutrofiilien toimintaa, jotka ovat kehon runsaimpia valkosoluja.

Alhaisiin neutrofiilitasoihin liittyy nivelreuma, krooninen väsymys, ärtyvän suolen oireyhtymä, sydänsairaudet, masennus ja autoimmuunisairaus, joihin kaikki voivat liittyä kipua. Paastointimenettelyn noudattamisella voi olla myös positiivinen vaikutus suolistomikrobiomiasi (5, 6) .

Paastoprotokolla voi myös edistää solun autofagiaa. Autofágia on prosessi, jossa kehosi hajottaa vanhat, heikentyneet ja vaurioituneet solut kierrättää ne energian varaamiseksi tilaa uusille, terveille soluille. Lisääntynyt autofhagyia voi myös vähentää kipua ja tulehduksellisia tiloja.

Paastointimenettely voi myös parantaa kehon geneettistä paranemista, samoin kuin parantaa insuliiniherkkyyttä vähentäen seurauksena tautiriskiä (7, Eight, 9, 10, 11, 12) . Voit oppia paastoamisen tehokkaista eduista tässä artikkelissa.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivun lievittämiseksi ja tulehduksiksi

päivittäiset ajoittaiset paastostrategiat

Ajoittainen paastostrategia on saatavana kaikissa muunnelmissa. Voit valita, mikä sopii sinulle henkilökohtaisten tavoitteidesi ja terveytesi perusteella. On aina parasta aloittaa lyhyemmällä paastolla ja rakentaa tiesi tiukempaan rykmenttiin.

Aloitan suosittelemalla yksinkertaista paasto- ja jaksopaastoprotokollaa. Yksinkertainen paasto on lyhyempi jaksoittainen paastoprotokolla, jossa paastotaan 12 tuntia ja sinulla on 12 tunnin syömisikkuna. Jos esimerkiksi lopetat illallisen kello 18.00, et syö vasta seuraavana aamuna kello 6.00. Vähitellen voit nostaa paastoikkunaa 14 tuntiin lopulta astuaksesi nopeaan jaksoon. Syklinen paasto sisältää 16 tunnin paastoikkunan, jonka suoritat kolme kertaa viikossa.

Muihin ajoittaisiin paastostrategioihin kuuluvat voimakas paasto, soturin paasto ja rasvan paasto. Lue tämä artikkeli parhaat ajoittaisen paastoprotokollan suositukset. Naisille suosittelen crescendo-paastoa, josta voit oppia täällä . Jos sinulla on jo kokemusta paastoamisesta, voit kokeilla OMAD-paastoprotokollaa. Voit oppia siitä täällä

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivun lievittämiseksi ja tulehduksiksi

5-päivän vesipaasto

kun ajoittainen paastoaminen on tehokas työkalu solujen korjaamiseen, laajennetut paastoprotokollat, kuten vesipaasto, tarjoavat entistä korkeamman korjausasteen. Niille, jotka ovat kokeneet paastoamista ja haluavat lisää kivunlievitystä ja terveyshyötyjä, 5-päivän vesipaastomenetelmä voi olla hyvä valinta.

5-päivän vesipaastoprotokollisi kaksi ensimmäistä päivää voivat olla vaikeimpia. Ensimmäisenä päivänä voi ilmetä nälkää, uneliaisuutta, väsymystä, mielialan muutoksia, unihäiriöitä ja usein virtsaamista.

Toisena päivänä saatat tuntea olosi vielä väsyneemmäksi, mutta kolmantena päivänä sinun pitäisi alkaa tuntea olosi paremmaksi. päivinä neljä ja viisi saatat huomata enemmän energiaa ja henkistä terävyyttä. Paastoprotokollan loppuun mennessä voit tuntea itsesi latautuneeksi. Lisätietoja 5-päivän vesipaastomenetelmästä on tässä artikkelissa .

.

Paastoprotokollan valmistelu

Laajennetun paastoprotokollan valmistelu on avain menestykseen. Muista, että paastohoidon aikana kehosi tekee paljon aineenvaihduntaa ja korjaa. On tärkeää, että tuet sitä oikein.

Juo paljon suodatettua vettä strategisesti. Pidä hyviä suoloja kätevänä ja kokeile makeaa juomaa tarvittaessa. Luo matalan stressin aikataulu, maadoitu, liikuta kehoasi varovasti, lepää runsaasti, nauti auringonpaisteesta, jos mahdollista. Lue lisätietoja laajennetun paastoprotokollan asianmukaisesta valmistelusta ja neuvoista lukemalla tämä artikkeli huolellisesti.

Paaston lisäprotokollat ​​

Pelkällä paastuksella voi olla voimakas vaikutus kivunlievitykseen. Nopeimpien tulosten saavuttamiseksi voit kuitenkin kokeilla tätä 5 päivän paastoprotokollaa. Tätä paastointimenettelyä ei ole tarkoitettu minkään sairauden hoitamiseen tai parantamiseen. Olen kuitenkin nähnyt ihmisiä, jotka ovat tehneet sen onnistuneesti ja kokenut suurta parannusta kivunlievitykseen. Tämä menetelmä vaikuttaa myös biofilmeihin ja sillä on puhdistava ja parantava vaikutus suolistoon.

Kun yrität tätä paastointimenettelyä, muista, että nämä ovat näiden lisäravinteiden erittäin suuria terapeuttisia annoksia, joten ne nopeuttavat tulehduksen sammuttamisprosessia. polut kehossa. Voit kokeilla tätä 5 päivän paastoprotokollaa harjoittamalla ajoittaista paastoa tai tekeessään jatkettua paastoa.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivun lievittämiseksi ja tulehduksiksi

Proteoentsyymit

Proteoentsyymit ovat yksi suosikkini lisäravinteistani käytettäväksi paastoprotokollaissa. Ne tukevat nivelten terveyttä ja liikkuvuutta, hajottavat mikrobien biokalvoja, tukevat tervettä immuunivastetta ja vahvistavat kudoksen eheyttä. Mikä tärkeintä, se tukee kehosi luonnollista paranemiskykyä.

Kehosi käyttää systeemisiä entsyymejä suorittaakseen käytännöllisesti kaikki metaboliset toiminnot. Ne ovat välttämättömiä koko keholle immuunijärjestelmästäsi ruoansulatukseen. Ne ovat välttämättömiä kehon tulehduksen ja kivun estämisessä ja vähentämisessä (13, 14) .

Ota 10 kapselia Proteo Entsyymejä kahdesti päivässä parhaan hyödyn saamiseksi. Varmista, että otat sen aina kaukana aterioistasi. Ne toimivat parhaiten, kun otetaan mukaan anti-inflammatorisia yrttejä ja flavonoideja.

Inflam Defence

Inflam Defence on tehokas lisäaine, jolla on kliinisiä etuja tulehduksessa. Suosittelen sitä säännöllisesti potilailleni, jotka hoitavat tulehduksia, kipuja ja kroonisia terveysongelmia.

Tämä lisäosa tukee terveellistä tulehduksellista reaktiota, auttaa suojaamaan sinua oksidatiiviselta stressiltä ja tukee terveellistä verenkiertoa ja imukudoksen toimintaa. Se on voimakas antioksidanttiyhdisteiden lähde. Katsotaanpa sen tehokkaita aineosia yksi kerrallaan. Ota 6 kapselia lääkettä Inflam Protection kahdesti päivässä parhaan hyödyn saamiseksi. Varmista, että otat sen aina kaukana aterioistasi.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten "leveys =" 1024 "korkeus =" 720

kurkuma

kurkuma on käytetty 250 emäskuuden jälkeen, kuten Susrutan ayurvedisessa kokoelmassa on dokumentoitu. Se on kaikkein anti-inflammatorisia ja tutkittuja mausteita siellä. Pelkästään Yhdysvaltojen kansallisella bioteknologiakeskuksella on yli 6000 tutkimusta sen eduista.

Sen salaisuus on sen aktiivisessa yhdisteessä, voimakkaassa antioksidantissa, nimeltään kurkumiiniksi. Kurkumiinin ja kurkuma-aineen on osoitettu vähentävän kipua ja tulehduksia ja parantavan haavaista koliittia, diabetesta, nivelrikkoa ja lupusta (15, 16, 17, 18, 19, 20, 21) . Suosittelen tämän yrtin käyttöä täydentävässä muodossa kivun vähentämiseksi paastohoidon aikana.

inkivääri

inkivääri on voimakas anti-inflammatorinen yrtti, joka muistuttaa kurkumaa monin tavoin. Sitä on käytetty Intiassa ja Kiinassa 5000 vuotta ja siitä on tullut suosittua Euroopassa Rooman valtakunnan aikana.

Aivan kuten kurkuma, inkivääri on uskomattomia etuja tulehduksessa ja kipussa. Tutkimus on osoittanut sen hyödyt nivelrikon, liikunnan aiheuttamasta lihaskipusta, liikalihavuuteen liittyvästä tulehduksesta ja ruuansulatuksesta (22, 23, 24, 25) . Tämä on erinomainen yrtti täydentävän tai yrttitee muodossa pitämiseksi paastohoidon aikana.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivun lievittämiseksi ja tulehduksiksi

rosmariini

Rosmariini on herkullinen lääke – tulehduksellinen yrtti, jota käytetään yleisesti ympäri maailmaa. Rosmariinin on osoitettu olevan tehokas vähentämään tulehdusta ja kipua erilaisissa tiloissa. Se voi olla erityisen hyödyllinen nivelreumapotilaille (30, 31) .

Boswellia

Boswellia, joka tunnetaan myös nimellä Indian Frankincense, on suosittu anti-inflammatorinen yrtti, jota Aasian ja Afrikan sekä Aasian kulttuurit yleisesti tunnevat. . Tutkimukset ovat osoittaneet, että boswellia voi olla loistava kipu ja tulehdus. Se voi olla erityisen tehokas nivelrikkoon, nivelreumaan ja syöpään liittyvissä kipuissa ja tulehduksissa (26, 27, 28, 29) .

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitykseen ja tulehdukseen

Bioflavonoidit: kversetiini ja Rutin

Bioflavonoidit tai flavonoidit ovat ryhmä pigmenttejä, joilla on runsaasti antioksidantteja, anti-inflammatorisia, virusten vastaisia, allergisia ja syöpää estäviä ominaisuuksia. Ne voivat suojata tulehdusta, kipua ja tauteja vastaan.

Kversetiinia, bioflavonoidia, löytyy lehtivihanneksista, parsakaalista, tomaatista ja marjoista, kun taas rutiinia löytyy omenoista, sitrushedelmistä, viikunoista, vihreästä teestä, mustasta teestä. , ja tattari muiden hedelmien ja vihannesten joukossa. Molemmilla flavonoideilla on voimakkaita antioksidantteja, anti-inflammatorisia ja immuunijärjestelmää tukevia etuja. (32, 33) . Paastoprotokollalla voit ottaa ne täydentävien otteiden muodossa paasto-ikkunan aikana.

Jos haluat lisätietoja näistä voimakkaista yrtteistä ja flavonoideista, suosittelen tätä artikkelia .

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten "leveys =" 900 "korkeus =" 600

lisäasioita, jotka on sovellettava

Tämän paastoprotokollan lisäksi, onnistuneeseen kivunlievitykseen ja tulehduksen vähentämiseen, sinä voi myös kokeilla CBD-öljyä tai magnesiumia MSM: n kanssa.

CBD-öljy

kannabidioli tai CBD tai CBD-öljy on kannabinoidimuoto kannabiksissa, mukaan lukien hamppu ja marihuana. Toisin kuin marihuanan tetrahydrokannabinoli (THC), CBD: llä ei ole psykoaktiivisia ominaisuuksia, eikä se tee sinusta tuntumaa 'korkealta'. Tämä tekee CBD-öljystä houkuttelevan kivunlievityksen vaihtoehdon monille ihmisille.

Yksi CBD-öljyn tärkeimmistä eduista on kivunlievitys. Sitä voidaan käyttää niveltulehduskipuihin, kroonisiin kipuihin, päänsärkyihin, migreeniin, fibromyalgiaan, kuukautiskramppeihin, lihaskipuihin, tulehduksellisiin suolistosairauksiin ja syöpään liittyviin kipuihin (34, 35, 36, 37, 38). .

Voit käyttää CBD-öljyä monin tavoin. Voit käyttää sitä sisäisesti kapselina, pillerinä tai sublingvaalisesti. CBD-pillerit ja kapselit ovat yksinkertaisia ​​ja niiden avulla voit mitata tarkan annoksesi. Sublingvaalinen käyttö tarjoaa nopeimman helpotuksen. Voit käyttää CBD-öljyä myös paikallisesti kermana, voiteena tai rullana. Ajankohtainen käyttö on erityisen tehokasta lihaskipuissa ja jännityksissä.

Yksi merkki CBD-öljystä, johon luotan ja suosittelen täysin, on Rooted Apothecary . Heidän tuotteitaan ovat täyden spektrin hamppuuutteet, ei-GMO: t ja orgaaniset. Ne on testattu itsenäisesti turvallisuutesi ja laadun suhteen. Käytä kuponkikoodia DrJockers saadaksesi 10% alennuksen kaikista ostoksistasi. Lue lisää CBD-öljystä ja kivunlievityksestä lukemalla tämä artikkeli .

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitystä ja tulehdusta varten "leveys =" 900 "korkeus =" 600

magnesium MSM: llä

Magnesium on välttämätön mineraali normaalille luutiheydelle, sydämen rytmille, keuhkojen toiminnalle ja verensokerin säätelylle. Vaikka se on yksi yleisimmistä maailmanlaajuisista puutteista, joilla on merkitystä monissa yleisissä kipu- ja terveyskysymyksissä, lääkärit ohittavat sen myös useimmiten. MSM on orgaaninen rikkiyhdiste, jota käytetään kivun ja tulehduksen vähentämiseen ja tukee magnesiumin etuja (39, 40) .

magnesiumi MSM: n kanssa tukee kehon solutasojen magnesiumpitoisuuksien palauttamista. . Se auttaa lievittämään kipua, vähentämään stressiä, parantamaan mielialaa, vieroittamaan kehoasi, suojaamaan terveyttäsi solutasolla ja edistämään tervettä ihoa.

Käytä sitä paikallisesti. Levitä niin paljon kuin tarvitaan tehokkaaseen imeytymiseen ja hiero sitä hyvin ihollesi. Huuhtele tai pyyhi 20 minuutin kuluttua. Voit levittää lievää pistelyä. Tämä on normaalia ja voi vähentyä muutaman ensimmäisen sovelluksen jälkeen.

Paastoprotokollan vasta-aiheet

Vaikka tällä paastointimenettelyllä voi olla voimakas kivunlievitys ja terveyshyöty, se ei ole kaikille. Lue tämä osa varmistaaksesi, että tämä paastoprotokolla on sinulle. Kuten aina, ota ensin yhteys lääkäriisi, jos sinulla on terveysongelmia, käytät lääkkeitä, raskaana, imetät tai sinulla on kysyttävää muulla tavalla.

Älä tee tätä, jos olet raskaana, imetät tai sinulla on ollut vatsa- tai suolistohistoriaa. haavaumat. Jos käytät verta ohentavia lääkkeitä, älä tee tätä protokollaa. Jos käytät lääkkeitä, on tärkeää keskustella tästä ja muista elämäntavan muutoksista lääkärisi kanssa ennen aloittamista.

Jos tunnet kipua vatsassa tai suolistossa, kun käytät näitä lisäravinteita, se voi tarkoittaa, että sinulla on erittäin heikko vatsa- tai suolenvuori ja sinun tulee vähentää annostasi tai lopettaa lisäravinteiden ottaminen. Yritä ottaa useless yksi kapseli yhtä lisäravintetta ja katso huomaatko kipua. Jos ei, lisää kapselia vähitellen, kunnes olet juuri kynnyksen alapuolella. Noudata näitä ohjeita huolellisesti turvallisuutesi ja terveytesi kannalta.

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivun lievittämiseksi ja tulehduksiksi

paastoprotokollan lopulliset ajatukset

Jokainen kokee kipua ajoittain, ja 20 prosenttia väestöstä käsittelee kroonista kipua etsien pysyvää kivunlievitystä. Ruokavalio- ja elämäntapastrategioilla on tärkeä merkitys hyvinvoinnissasi.

Paastointimenettely voi parantaa terveyttäsi ja alentaa kiputasoja. Toteuta paastoamisprotokollani vinkkejä, noudata edistynyttä täydentämisprotokolliani ja kokeile lisävinkkejä kivunlievitykseen lievittääksesi tulehdustasoa, vähentää kipua ja parantaa terveyttäsi. Jos haluat yksityiskohtaisen askel askeleelta suunnitelman ajoittaisen tai jatketun paaston toteuttamiseksi, suosittelen paastomuunnosohjelmaani täällä

Tämän paastopöytäkirjan artikkelin lähteet sisältävät:

1. Kroonisen kivun ja voimakkaan kroonisen kivun yleisyys aikuisten keskuudessa – Yhdysvallat, 2016. Tautien torjunta- ja suojakeskukset. Linkki tähän
2. Mikä on tulehdus? Tietoinen terveysverkko. Kirjahyllyn tunnus: NBK279298
three. Scrivo, R, Vasile, M, Bartosiewicz, I, Valesini, G. Tulehdus multifaktoristen sairauksien ”yhteisenä maaperäna”. Autoimmune Rev. PMID: 21195808
4. Kipu ymmärtäminen. Mayon klinikka. Linkki tähän
5. Sanchez A, Reeser JL, Lau HS, et ai. Sokerien rooli ihmisen neutrofiilisessä fagosytoosissa. Am J Clin Nutr. 1973; 26 (11): 1180-4. PMID: 4748178
6. Godínez-victoria M, Campos-rodriguez R, Rivera-aguilar V, et ai. Jaksoittainen paasto edistää bakteerien puhdistumista ja suoliston IgA-tuotantoa Salmonella typhimurium -infektoiduissa hiirissä. Scand J Immunol. 2014; 79 (5): 315-24. PMID: 24612255
7. Alirezaei, M., Kemball, C. C., Flynn, C. T., Wooden, M. R., Whitton, J. L., & Kiosses, W. B. (2010). Lyhytaikainen paasto aiheuttaa syvällisen hermosähkön autofagin. Autofhagyia, 6 (6), 702–710. PMID: 20534972
Eight. Collier, R. (2013). Ajoittainen paasto: seuraava suuri laihtuminen villitys. CMAJ: Canadian Medical Affiliation Journal, 185 (8), E321 – E322. http://doi.org/10.1503/cmaj.109-4437
9. Amigo, I., ja Kowaltowski, A. J. (2014). Ruokavalion rajoitukset aivojen bioenergetiikassa ja redox-tila. Redox Biology, 2, 296–304. http://doi.org/10.1016/j.redox.2013.12.021
10. Martin, B., Mattson, M. P., ja Maudsley, S. (2006). Kalorirajoitus ja ajoittainen paasto: Kaksi potentiaalista ruokavaliota aivojen menestymiseen. Ikääntymistutkimus, 5 (three), 332–353. http://doi.org/10.1016/j.arr.2006.04.002
11. Marinac, C. R., Sears, D. D., Natarajan, L., Gallo, L. C., Breen, C. I., & Patterson, R. E. (2015). Syömisen taajuus ja vuorokausipäivä voivat vaikuttaa rintasyöpäriskiin liittyvien tulehduksen ja insuliiniresistenssin biomarkkereihin. PLoS ONE, 10 (8), e0136240. http://doi.org/10.1371/journal.pone.0136240
12. Patterson, R. E., Laughlin, G. A., Sears, D. D., LaCroix, A. Z., Marinac, C., Gallo, L. C.,… Villaseñor, A. (2015). AJANKOHTAINEN NOPEUTTAMINEN JA IHMISEN METABOLINEN TERVEYS. Ravitsemus- ja ruokavalioakatemian lehti, 115 (8), 1203–1212. http://doi.org/10.1016/j.jand.2015.02.018
13. Holliday, GL, Fischer, JD, Mitchell, JB, Thornton, JM. Entsyymien monimutkaisuuden karakterisointi niiden mekanismien ja rakenteiden perusteella biolaskennallisella analyysillä. Febs J. PMID: 21605342
14. Paradis, ME, Couture, P, Gigleux, I, Marin, J, Vohl, MC, Lamarche, B. Systeemisen entsyymilisäyksen vaikutus ihmisen heikkolaatuiseen tulehdukseen. PharmaNutrition
15. Prassad, S, Aggarwal, BB. Kurkuma, kultamauste. Yrttilääketiede: Biomolekyyliset ja kliiniset näkökohdat. PMID: 22593922
16. Kurkuma ominaisuudet. Yhdysvaltain kansallisen lääketieteellisen kirjaston kansalliset terveysinstituutit
17. Kuptniratsaikul, V, Thanakhumtorn, S, Chinswangwatanakul, P, Wattanamongkonsil, L, Thamlikitkul, V. Curcuma domestica -uutteiden tehokkuus ja turvallisuus potilailla, joilla on polven nivelrikko. J Vaihtoehtoinen täydennysosa Med. PMID: 19678780
18. Hanai, H, Iida, T, Takeuchi, Okay, Watanabe, F, Maruyama, Y, Andoh, A, Tsujikawa, T, Fujiyama, Y, Mitsuyama, Okay, Sata, M, Yamada, M, Iwaoka, Y, Kanke, Okay, Hiraishi, H, Hirayama, Okay, Arai, H, Yoshii, S, Uchijima, M, Nagata, T, Koide, Y. Kurkumiinin ylläpitohoito haavaisen koliitin kohdalla: satunnaistettu, monikeskus, kaksoissokkoutettu, lumekontrolloitu tutkimus. Clin Gastroenterol Hepatol. PMID: 17101300
19. Khajehdehi, P, Pakfetrat, M, Javidnia, Okay, Azad, F, Malekmakan, L, Nasab, MH, Dehghanzadeh, G. Kurkumin oraalinen täydentäminen heikentää proteinuriaa muuttamalla kasvutekijä-β- ja interleukiini-Eight-tasoja potilailla, joilla on avoin tyyppi 2 diabeettinen nefropatia: satunnaistettu, kaksoissokkoutettu ja lumekontrolloitu tutkimus. Scand J Urol Nephrol. PMID: 21627399
20. Belcaro, G, Cesarone, MR, Dugall, M, Pellegrini, L, Ledda, A, Grossi, MG, Togni, S, Annexino, G.Meriva®: n, kurkumiini-fosfatidyylikoliinikompleksi, tehokkuus ja turvallisuus pitkäaikaisen annon aikana nivelrikon niveltulehduksessa potilaita. Altern Med Rev. PMID: 21194249
21. Khajehdehi, P, Zanjaninejad, B, Aflaki, E, Nazarinia, M, Azad, F, Malekmakan, L, Dehghanzadeh, GR. Kurkuman oraalinen täydentäminen vähentää proteinuriaa, hematuriaa ja systolista verenpainetta potilailla, jotka kärsivät uusiutuvasta tai tulenkestävästä lupusnefriitistä: satunnaistettu ja lumekontrolloitu tutkimus. J Ren Nutr. PMID: 21742514
22. Inkiväärijuurilisä vähensi paksusuolen tulehduksen markkereita. Yhdysvaltain syöpätutkimusyhdistys
23. Zahmatkash, M, Vafaeenasab, MR. Verrataan ajankohtaisten kasviperäisten sekoitettujen lääkkeiden kipulääkevaikutuksia salisylaattiin potilailla, joilla on polven nivelrikko. Pak J Biol. PMID: 22308653
24. Musta, CD, Herring, MP, Hurley, DJ, O’Connor, PJ. Inkivääri (Zingiber officinale) vähentää epäkeskeisen harjoituksen aiheuttamia lihaskipuja. J. Pain. PMID: 20418184
25 Mansour, MS, Ni, YM, Roberts, AL, Kelleman, M, Roychoudhury A, St-Onge, MP. Inkiväärin kulutus lisää ruoan lämpövaikutusta ja lisää kylläisyyden tunnetta vaikuttamatta aineenvaihdunnan ja hormonaalisiin parametreihin ylipainoisilla miehillä: pilottitutkimus. Aineenvaihduntaa. PMID: 22538118
26. Kimmatkar, N, Thawani, W, Hingorani, L, Khiyani, R. Boswellia serrata -uutteen tehokkuus ja siedettävyys polven nivelrikon hoidossa – satunnaistettu kaksoissokkoutettu, lumelääkekontrolloitu tutkimus. Phytomedicine
27. Chopra, A, Lavin, Patwardhan, B, Chitre, D. Satunnaistettu kaksoissokkotutkimus ayurvedisesta kasviperäisestä formulaatiosta nivelreuman hoitoon. The Journal of Rheumatology
28. Suhail, MM, Wu, W, Cao, A, Mondalek, FG, Fung, KM, Shih, PT, Fang, YT, Woolley, C, Younger, G, Lin, HK. Boswellia sacran eteerinen öljy indusoi kasvainsoluspesifistä apoptoosia ja estää kasvaimen aggressiivisuutta viljellyissä ihmisen rintasyöpäsoluissa. BMC: n täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede
29. Haroyan, A, Mukuchyan, V, Mkrtchyan, N, Minasyan, N, Gasparyan, S, Sargsyan, A, Narimanyan, M, Hovhannisvan, A. Kurkumiinin ja sen yhdistelmän tehokkuus ja turvallisuus boswellicihapon kanssa osteoartriitissa: vertaileva, satunnaistettu , kaksoissokkoutettu, lumekontrolloitu tutkimus. BMC-täydennysosa Altern Med. PMID: 29316908
30. Ghasemian, M, Owlia, S, Owlia, MB. Katsaus anti-inflammatorisiin kasviperäisiin lääkkeisiin. Adv. Pharmacol. Sei. PMID: 27247570
31. Gok, MZ, Ozdemir, L. Aromaterapiahieronnan ja vyöhyketerapian vaikutukset nivelreumapotilaiden kipuun ja väsymykseen: satunnaistettu kontrolloitu tutkimus. Kipu Manag-sairaanhoitajat. PMID: 27091583
32. Li, Y, Yao, J, Han, C, Yang, J, Chaudhry, MT, Wang, S, Liu, H, Yin, Y. Quercetin, tulehdus ja immuniteetti. Ravintoaineita. PMID: 26999194
33. Ostrakhovitch, EA, Afanas’ev, IB. Nivelreuman leukosyyttien oksidatiivinen stressi: rutiinin ja muiden antioksidanttien ja kelaattorien aiheuttama tukahduttaminen. Biochem Pharmacol. PMID: 11551519
34. Xiong, W, Cui, T, Cheng, Okay, Yang, F, Chen, SR, Willenbring, D, Guan, Y, kipu, HL, punainen, Okay, Xu, Y, Zhang, L. Kannabinoidit tukahduttavat tulehduksellista ja neuropaattista kipua kohdistamalla a3-glysiinireseptoreihin. J Exp Med. 2012 Four. kesäkuuta; 209 (6): 1121–1134. PMID: 22585736
35. Hammel, DC, Zhang, LP, Ma, F, Abshire, SM, MCIlwarth, SL, Stinchcomb, AL, Westlund, KN. Transdermaalinen kannabidioli vähentää tulehdusta ja kipuihin liittyvää käyttäytymistä niveltulehduksen rottamallissa. Eur J Kipu. 2016 heinäkuu; 20 (6): 936–948. PMID: 26517407
35. Kannabiksen ja kannabinoidien terapeuttiset vaikutukset. Kannabiksen ja kannabinoidien terveysvaikutukset: todisteiden nykytila ​​ja tutkimussuositukset. Linkki tähän
36. Kostovik, Okay. Millaisia ​​kipuja kannabidioli (CBD) voi hoitaa? Leafly. Linkki tähän
37. Bloechl-Daum, B, Deuson, RR, Mavros, P, Hansen, M, Herrstedt, J. Viivästynyt pahoinvointi ja oksentelu heikentävät edelleen potilaiden elämänlaatua erittäin ja kohtalaisesti emetogeenisen kemoterapian jälkeen antiemeettisestä hoidosta huolimatta. J Clin Oncol. 2006, 20. syyskuuta; 24 (27): 4472-8. PMID: 16983116
38. Johnson, JR, Burnell-Nugent, M, Lossignol, D, Ganae-Motan, ED, Potts, R, Fallon, MT. Monikeskustutkimus, kaksoissokkoutettu, satunnaistettu, plasebokontrolloitu, rinnakkaisryhmätutkimus THC: CBD -uutteen ja THC-uutteen tehokkuudesta, turvallisuudesta ja siedettävyydestä potilailla, joilla on hallitsematon syöpään liittyvä kipu. J Kivun oireiden hallinta. 2010 helmikuu; 39 (2): 167-79. PMID: 19896326
39. Magnesium. AFIB: n raportti. Linkki tähän
40. MSM. Arthritis Foundation. Linkki tähän

 paastoprotokolla, paastoprotokolla kivunlievitykseen ja tulehdukseen

Oliko artikkelista hyötyä?

Kyllä Ei

! -Toiminto (f, b, e, v, n, t, s)
  Jos (f.fbq) tuotto; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
  n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit);
  jos (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded =! 0; n.version = '2.zero';
  n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! zero;
  t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
  s.parentNode.insertBefore (t, s) (ikkuna, asiakirja, 'skripti',
  'Https://connect.fb.internet/en_US/fbevents.js');
  fbq ('init', '1939874146087382');
  fbq ('raita', 'PageView');

  ! Funktio (f, b, e, v, n, t, s)
  Jos (f.fbq) tuotto; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
  n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit);
  jos (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded =! 0; n.version = '2.0';
  n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! 0;
  t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
  s.parentNode.insertBefore (t, s) (ikkuna, asiakirja, 'skripti',
  'Https://join.fb.internet/en_US/fbevents.js');
  fbq ('init', '360935591212472');
  fbq ('raita', 'PageView');
(toiminto (d, s, id)
  var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
  if (d.getElementById (id)) palaa;
  js = d.luotaElementti (t); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=262096497277064&version=v2.3";
  fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
(dokumentti, 'käsikirjoitus', 'facebook-jssdk'));