cancer Latest Nutrition skin

Ihonhoitostrategiat parantamaan kemoterapiaa

ihonhoito

Contents

Ihonhoitostrategiat kemoterapian parantamiseksi

Ihonhoito on valtava huolenaihe useimmille henkilöille kemoterapian jälkeen, ja tässä artikkelissa käsitellään, miten parantaa ihon terveyttä luonnollisesti. Maailman terveysjärjestön mukaan maailmanlaajuinen syövän rasitus on arvioitu 18,1 miljoonassa uudessa syöpädiagnoositapauksessa vuonna 2018 (1).

Kemoterapiset lääkkeet, kuten doksorubisiini, syklofosfamidi, fluouratsiili ja dosetakseli, vaikuttavat soluihin, joilla on suuri lisääntymisnopeus , joka toimii paitsi neoplastisilla soluilla, myös missä tahansa organismin solussa, jolla on korkea aineenvaihdunta, mikä vaikuttaa ihoon ja sen lisäaineisiin, Brasilian tutkimuksen (2) mukaan.

Hoitotyön kunnan seuran mukaan (STTI) ), '' Sinun ihon terveys on tärkeä paitsi ulkonäöltänne, mutta vielä tärkeämpää, koska se tekee niin paljon tärkeitä tehtäviä kehollesi. (…) Ihosi suojaa kehoasi monilta viruksilta ja bakteereilta, joita olet altistunut päivittäin.

Terve iho tuottaa D-vitamiinia, kun se altistuu auringolle, ja D-vitamiini on tärkeä monille kehon toiminnoille. Terveiden ihonhoitojen avulla kehon lämpötila pysyy vakiona. Terve iho auttaa myös paremmin reagoimaan tärkeisiin muutoksiin ympärilläsi tuntemalla kipua tai painetta ”.

Minkälaisia ​​hoitoja voi vaikuttaa ihoon?

– Kemoterapia

– Suunterapia

– Säteily

– Hormonihoito

– Kohdennettu hoito

– Leikkaus

kaikilla on tuhoisia vaikutuksia syöpäpotilaiden ja eloonjääneiden ihoon

Asianmukainen ihonhoito on joka tapauksessa välttämätöntä, mutta onkologisten potilaiden on oltava vieläkin huolellisempia ja huolellisempia ihoa kohtaan. Vaikka kemoterapiassa on monia sivuvaikutuksia organismissa yleensä, tässä artikkelissa keskitytään useless sen vaikutuksiin ihonhoitoon, joka voi vaihdella kuivalta iholta Stevens-Johnsonin taudille.

Nämä sairaudet voivat olla vaarattomia, mutta jotkut heistä voivat jopa aiheuttaa kuoleman. Sitä, miten hoidat kehoa, ei pidä koskaan ottaa kevyesti. Nämä kemon vaikutukset ihoon voivat sisältää:

ACNE:

Tulehdus punaiset täplät kasvoilla, kaulassa, hartioissa ja muilla alueilla. Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa tai tehdä akneja huonommaksi ja se voi vaikuttaa minkä tahansa ikäryhmän ihmisiin. : n klinikoiden mukaan jotkut uudet syöpälääkkeet ovat lääkkeitä, joilla on kiistaton syy-yhteys akneihin [3].

Pääasialliset akneja aiheuttavat lääkkeet ovat kortikosteroideja, androgeenejä (naisilla), suun kautta. ehkäisyvalmisteet, steroidit, daktinomysiini, vinblastiini, halogeeneja ja biologisia aineita sisältävät lääkkeet, immuunijärjestelmän estävät lääkeaineet, kuten syklosporiini ja epidermisen kasvutekijän reseptorin estäjät

 healthyskin_whatdoesyourskintellyou

vähän karkea ja tiukka, ja mahdollisesti myös kutiava. Jos sille ei anneta oikeaa ihonhoitoa, tämä voi johtaa kovaan aikaan koko kehossasi. Tämä voi johtua myös sääolosuhteista tai reaktiosta tiettyyn tuotteeseen tai komponenttiin. Kuivan ihon lääketieteellinen termi on dermatiitti, ja siellä on kolme dermatiittityyppiä:

 1. SEBORRHEIC DERMATITIS: Se on yleinen ihosairaus, joka vaikuttaa pääasiassa päänahkaan, mutta myös muihin seborrheisiin alueisiin. Seborrheic-alue on mikä tahansa alue, jossa esiintyy rasvakudosten yliaktiivisuutta, jotka ovat ihon ja hiusten voideltuja. Tämäntyyppinen ihottuma voi aiheuttaa hilseileviä laastareita ja punaista ihoa.
 2. ATOPINEN DERMATITIS: Tunnetaan myös ekseemana, tämä on krooninen ihosairaus, joka aiheuttaa hilseileviä laastareita. Se vaikuttaa jopa 20 prosenttiin lapsista ja jopa Three prosenttiin aikuisista. Annals of Vitamin and Metabolism Journal -lehden mukaan se on geneettisesti määritelty riski, joka vaikuttaa ihon sulkutoimintoon tai immuunijärjestelmään, vaikka se johtuu dysfunktionaalisen epidermaalisen esteen vuorovaikutuksesta geneettisesti alttiissa yksilöissä, joilla on haitallisia ympäristöaineiden vaikutuksia (4).
 3. YHTEYSTIEDOT DERMATITIS: Tämä on krooninen ihon tulehdus, joka johtuu yleensä reaktiosta johonkin kosketukseen tai altistumiseen. On ärsyttävää kosketusihottumaa, joka on tulehdus, joka aiheutuu suorasta kudosvauriosta, joka aiheutuu altistumisesta ärsyttävälle aineelle. Tämä on yleisin kosketusreaktion tyyppi.

KULJETUS:

Huuhtelu on väliaikainen ihon punoitus veren kapillaarien laajentumisen seurauksena. Muiden syiden ohella tietyt kemoterapian lääkkeet voivat myös olla huuhtelun tekijä. Toinen tekijä on karsinoidisyndrooma (hormonit, jotka erittyvät systeemiseen verenkiertoon). Muita syitä voivat olla alkoholi, muut lääkkeet ja kofeiini (5).

HYPERPIGMENTATION:

Melaniinin ylimäärän tuottama ihon tummentuminen. Tämä voidaan kytkeä fototoksiseen reaktioon, jossa valolle altistuneilla alueilla voi olla kulta-ruskea tai liuskekivi-harmaa väri.

Useimmat ihoreaktiot tapahtuvat kahden tai kolmen viikon kuluessa kemoterapian aloittamisesta, ja vaikka iho-reaktiot voivat joskus olla pysyviä, hyperpigmentaatio häviää yleensä hitaasti, kun kemoterapia on päättynyt (noin 10–12 viikkoa) . Hyperpigmentaatio, joka liittyy yleisimmin alkyloivien aineiden ja kasvaimen vastaisten vasta-aineiden käyttöön

Pääasialliset ihon pigmentaation aiheuttavat lääkkeet ovat steroidisia anti-inflammatorisia lääkkeitä (NSAID), malarialääkkeitä, amiodaronia, sytotoksisia lääkkeitä, tetrasykliinejä ja psykotrooppisia lääkkeitä (6).

RASH:

Ihottuma on yleinen termi ihoreaktioille, jolle on tunnusomaista huomattava muutos ihon tekstuurissa tai värissä. Iho voi tulla kuiva, hilseilevä, kuoppainen, kutiava, säröillä tai muuten ärsyttää. Ihonhoitoa ja mukavuutta varten suosittelen pH Stability Restoration Cream -valmistetta

Jotkut lääkkeet saattavat aiheuttaa punaisen ihon laastaria, erityisesti kämmenellä ja jalkojesi pohjalla. Makulopapulaarinen ihottuma on yleisin lääkeaineen aiheuttama ihoreaktio, joka koostuu tasaisesta, punaisesta ihon alueesta (makulat), joita peittävät konfluentit kuoppat (papulat). Iho voi tuntua kuumalta, polttavalta tai kutinaa.

Makulopapulaarinen ihottuma on monien sairauksien, allergisten reaktioiden ja infektioiden merkki. Tämä ihottuma voi esiintyä melkein minkä tahansa lääkkeen kanssa milloin tahansa enintään kaksi tai kolme viikkoa lääkkeen antamisen jälkeen, mutta se on yleisin ensimmäisten 10 päivän aikana altistuksen jälkeen.

PHOTOSENSITIVITY: [19659017] Tämä on immuunijärjestelmän reaktio, jonka laukaisee ultraviolettisäteily (auringonvalo), jossa immuunijärjestelmä tunnistaa joitakin auringonmuutoksen aiheuttamia ihon osia ”vieraana”, ja keho aktivoi immuunipuolustuksensa niitä vastaan. Jotkut ihoreaktioista ovat ihottumaa, kutinaa purkauksia tai punoitusta ja tulehdusta alueilla, jotka ovat alttiina auringon altistuneelle iholle. Harvinaisissa tapauksissa ihoreaktio voi olla vakavampi, tuottaa nokkosihottumaa tai pieniä rakkuloita, jotka voivat levitä iholle myös pukeutuneilla alueilla.

Valoherkkyysreaktioita on kolme:

 • FOTOTOKSISET REAKTIOT: nämä ovat yleisiä valoherkkyysreaktioita ja voidaan tuottaa altistamalla tietyille kemikaaleille, lääkkeille, sovelluksille ja riittävälle valolle altistumiselle. Nämä reaktiot voivat aiheuttaa punoitusta, turvotusta, rakkuloita, itkemistä ja kuorintaa.
 • FOTOALLERGINEN ERUPTION: nämä ovat harvinaisempia kuin fototoksiset reaktiot. Se tapahtuu, kun iho reagoi auringonvalon vaikutukseen iholle levitetyssä kemikaalissa. Photoallerginen reaktio on samanlainen kuin fototoksinen reaktio, mutta reaktio voi levitä valolle altistuneelle alueelle
 • ULTRAVIOLETIN PALAUTUSTAPA: Nämä reaktiot ovat harvinaisia ​​ja johtuvat UV-valohoidosta kemoterapian, antibioottien ja muiden lääkkeiden antamisen jälkeen. Auringonpolttama reaktivoituminen, jos lääkkeitä annetaan yhden viikon kuluessa auringon polttamisesta. Tämä uudelleenaktivointi voi todellakin olla vakavampi kuin primaarinen auringonpolttama

Suurimmat valoherkän purkauksen aiheuttavat lääkkeet ovat biotooppeja, kuten tetrasykliini, doksisikliini, nalidiksiinihappo, vorikonatsoli, amiodaroni ja hydroklooritiatsidi (7).

UNBALANCED PH:

Royal Society of Drugs Journalin julkaisun mukaan happo-emäs-tasapainon muutokset vaikuttavat syvällisesti moniin huumeiden toiminnan näkökohtiin (Eight). Yleisenä periaatteena nämä heikkojen happojen ja emästen farmakologian muutokset ohjataan fysiokemiallisilla periaatteilla, jotka vaikuttavat ionisoitujen ja unionisoitujen komponenttien osuuteen väliaineen pH: n mukaan ja myös biologisten kalvojen ominaiseen ominaisuuteen [19659003] pH on liuoksen happaman luonteen (alkalinen) luonne. Meidän veri ja muut kehon nesteet, jotka ympäröivät soluja, ovat hieman emäksisiä. Esimerkiksi siitä, kuinka tärkeä pH-vipu on, jos veren pH laskee 6,9: een, ihminen voi kaikki tulla koomaan, tämä voi olla jopa kuoleman syy.

4.6-5.5 vaihteluväli, sillä ihon entsyymit toimivat parhaiten avaintuotteiden, ts. Ceramidit ovat vahamaisia ​​lipidejä, joita keho käyttää bakteerien tasapainon säätämiseen iholla.

URTICARIA:

Paisuneet, vaaleanpunaiset kuoppia tai plakkien puhkeaminen iholle, jolle on ominaista kohotetut, kutisevat , punaiset läiskät tai valkot, jotka voivat olla vaaleita keskellä ja punaisia ​​ulkona. Sen oireet ovat yleensä kutinaa, mutta ne voivat myös polttaa.

Tämä on myös yleinen lääkehoito, joka esiintyy yleensä 36 tunnin kuluessa lääkkeen altistumisesta, ja leesiot kestävät harvoin yli 24 tuntia. Kuitenkin annettaessa lääkettä uudelleen ihoreaktiot voivat kehittyä muutamassa minuutissa

Pääasialliset lääkkeet, jotka liittyvät urtikarian aiheuttamiseen, ovat antibiotics penisilliinit, sulfonamidit ja NSAID: t (9). Urtikarian hoito edellyttää, että aiheuttaja pysäytetään ja käsitellään antihistamiinilla

PSORIASIS:

Tyypillisesti kuvataan punertaviksi laasteiksi, jotka on peitetty suurilla kuivilla hopeanhohtoisilla asteikoilla. Psoriaasi on autoimmuuninen tila, jossa kehon immuunijärjestelmä hyökkää ihosoluihin. Jotkut lääkkeet liittyvät psoriaasiin henkilöillä, joilla ei ole aikaisemmin ollut tätä ihosairautta (interferoni alfa) tai joskus voi pahentaa olemassa olevaa psoriaasia (interferoni alfa ja interleukiini-2).

Psoriaasin aiheuttavat pääasialliset lääkkeet ovat beetasalpaajia , litium- ja malarian lääkkeet (10).

 PsoriasisorEczemaPic3

STEVENS-JOHNSON SYNDROME (SJS):

Erittäin vakava ihoreaktio, joka aiheuttaa ihokudoksen kuoleman (nekroosi) ja irrota. SJS on useimmiten huumeiden aiheuttama. Sairaus, vilunväristykset, yleistyneet kivut ja väsymys, joita seuraa ihottuma ja rakkulat (se voi sisältää eroosioita).

Suuri määrä lääkkeitä on ollut SJS: n syynä yleisimpiä ovat penisilliinit, tetrasykliinit, sulfonamidit ja tulehduskipulääkkeet (ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet). Tärkeimmät Steven-Johnsonin oireyhtymän aiheuttamiseen liittyvät lääkkeet ovat anti-biotics, anti-fungals, anti-epileptiset lääkkeet ja NSAID: t (11).

Kysy, että kemoterapialla on vakavia vaikutuksia vanhempien ihoon ja nämä iho-olosuhteet voivat vaikuttaa sekä lapsille että aikuisille, joille tehdään kemoterapiaa. Monet näistä ihosairauksista voivat olla läsnä ilman muita sairauksia tai kemoterapiaa, mutta ovat jokapäiväisiä kokemuksia kemoterapian aikana.

Mitä iholle levität ja miten hoidat ihoa kemoterapian aikana ja sen jälkeen, voi usein määrittää ihosi toipumista. Suosittelemme pH Stability Skincare -tuotemerkkejä, jotka ravitsevat ja parantavat vaurioitunutta ihoa sekä säilyttävät kauniin ja terveen ihon. Jos haluat säästää 10% pH Stability-ihonhoitotuotteista kuin käytä koodia DRJ10% kassalla.

SUOSITUKSET:

Hoidon aikana ja useiden kuukausien ajan ihosi voi olla herkempi auringolle ja stimulanteille / tuotteille yleensä. Potilaat voivat ryhtyä toimenpiteisiin iho-ongelmien minimoimiseksi noin viikkoa ennen kemon alkamista. Sitten ne voivat jatkaa hoitoa hoidon aikana. Sillä välin on tärkeää asettaa ihonhoito etusijalle ja noudattaa seuraavia suosituksia:

MITÄ AVOITA:

 • Pitkät, kuumat suihkut ja kylpyammeet
 • Lanoliinipohjaiset voiteet, emulsiot, voiteet jne.
 • ] Saippuaton puhdistuspalkki
 • Tuotteet, joissa on alkoholia tai hajuvettä. Käytä lieviä, hajustamattomia, ei-deodorantteja, alhaisen allergian saippuaa tai puhdistusgeelejä.
 • Mikä tahansa, joka normaalisti vahingoittaa ihoa (esimerkiksi erittäin vahva pesuaine)

MITÄ TEHDÄ:

 • Terveellisen ruokavalion ja juoman nauttiminen nesteitä, jotka auttavat pitämään kehosi hyvin hydratoituna ja ihosi kosteana ja terveenä. Sinun tulisi juoda 2-3 tuntia alkoholittomia, ei-kofeiinittomia juomia päivittäin, ellei sinua kehoteta rajoittamaan nesteen saantia. Varmista, että sinulla on kaikki ravintoaineet, jotta kehosi on hyvin valmistautunut mihin tahansa lääkkeeseen, josta saatat kertoa.
 • Pidä kotisi viileänä ja kosteena. Äärimmäiset sääolosuhteet voivat pahentaa ja aiheuttaa kuivan ihon reaktioita (kuuma ja aurinkoinen, kylmä ja tuulinen). Käytä suojakäsineitä kylmällä säällä ja välttää auringon altistumista. Käytä SPF 15 (tai uudempaa) aurinkosuojaa ja suojavaatetusta
 • Käytä aurinkovoidetta tai suojavaatetusta auringossa, jopa pilvisenä päivänä
 • Käytä puuvillan vaatteita ihon vieressä. Synteettisten kuitujen, villan tai minkäänlaisen karkean vaatteen sijaan. Pese vaatteesi myös miedolla pesuaineella
 • Tule kosteusvoidetta harrastajaksi. Kosteuttimet ovat tärkeä osa ihotautilääkäriin liittyvää työelämää, ja myös kaikille henkilöille, jotka pitävät ihoa pehmeänä ja terveinä. PH Stability Skincare Day by day Kosteuttaa estää veden häviämisen kerrostamalla öljyistä ainetta ihon päälle pitämään vettä tai vetämällä sitä ulkoiseen ihokerrokseen sisäisestä ihokerroksesta.
 • Jos jalkojen ajamisen jälkeen esiintyy ihottumaa, älä ajele uudelleen, kunnes iho on täysin parantunut. Jos olet mies, älä käytä hajustettua parranajoa

Parasta käyttää lääkärin suosittelemia ihonhoitotuotteita

Varmista, että priorisoit ihonhoitosi ja kysy terveydenhuollon ammattihenkilösi mieluummin tietyistä tuotemerkeistä ja milloin ja kuinka usein niitä käytetään. On yhtä tärkeää kysyä, mitä ihonhoitotuotteita on vältettävä.

Luo luettelo epäilystänne, jotta saat asiantuntijoiden neuvoja, kuten oireita tai ongelmia, jos tiedät lääkäriltäsi, mitä voit tehdä jos ongelma ilmenee ja kuinka paljon aikaa ongelman pitäisi olla ohi, niin että tiedät milloin soitetaan, jos asiat eivät mene suunnitellusti.

Jos ihosi sattuu hoidossa olevalla alueella, kerro lääkäriltä tai sairaanhoitajalta. Iho voi olla kostea

Tuotemerkkini, jota suosittelen asiakkailleni sen jälkeen, kun tein paljon tutkimusta tästä aiheesta, on pH Stability Skincare. Vaimoni ja minä käytämme henkilökohtaisesti tuotteitaan päivittäin. Jos haluat säästää 10% pH Stability-ihonhoitotuotteista kuin käytä koodia DRJ10% kassalla.

Tämän artikkelin lähteet sisältävät:

1. Maailman terveysjärjestö: Viimeisimmät maailmanlaajuiset syöpää koskevat tiedot: Syöpätaakka nousee 18,1 miljoonaan uuteen tapaukseen ja 9,6 miljoonaan syöpäkuolemaan vuonna 2018. Linkki täällä
2. Hoffmann T, Corrêa-Fissmer M, Duarte CS, Nazário RF, Barranco ABS, Oliveira KWK. Dermatologisten valitusten esiintyvyys rintasyövän hoidossa olevilla potilailla. Rintaliivit Dermatol. 2018; 93 (Three): 362-367. PMID: 29924229
Three. Kazandjeva J ja Tsankov N. Drug-indusoitu akne. Clin Dermatol. 2017 maaliskuu-huhtikuu; 35 (2): 156-162. PMID: 28274352
four. Nutten S. Atooppinen ihottuma: maailmanlaajuinen epidemiologia ja riskitekijät. Ann Nutr Metab. 2015; 66 Suppl 1: 8-16. PMID: 25925336
5. Zhang J, Zhang S, Music Y, et ai. Kasvojen punoitus alkoholin käytön jälkeen ja syöpäriski: Meta-analyysi. Lääketiede (Baltimore). 2017; 96 (13): e6506.PMID: 28353603
6. Dereure O. Huumeiden aiheuttama ihon pigmentti. Epidemiologia, diagnoosi ja hoito. Am J Clin Dermatol. 2001; 2 (4): 253-62. PMID: 11705252
7. Drucker AM ja Rosen CF. Huumeiden aiheuttama valoherkkyys: syylliset huumeet, hoito ja ehkäisy. Drug Saf. 1. lokakuuta 2011; 34 (10): 821-37. PMID: 21879777
Eight. Milne MD. Happopohjaisen tasapainon vaikutus lääkkeiden tehoon ja toksisuuteen. Proc R Soc Med. 1965, 58 (11 osa 2): 961-3. PMCID: 1898658
9. Shipley D ja Ormerod AD. Huumeiden aiheuttama urtikariaalinen. Tunnustaminen ja hoito. Am J Clin Dermatol. 2001; 2 (3): 151-Eight. PMID: 11705092
10. Balak DM, Hajdarbegovic E. Huumeiden aiheuttama psoriaasi: kliiniset näkökulmat. Psoriaasi (Auckl). 2017; 7: 87-94. Julkaistu 2017 joulukuu 7. PMCID: 5774610
11. Patel TK, Barvarliya MJ, Sharma D ja Tripathi C. Systeeminen katsaus huumeiden aiheuttamaan Stevens-Johnsonin oireyhtymään ja myrkylliseen epidermiseen nekrolyysiin Intian väestössä. Intialainen J Dermatol Venereol Leprol. 2013 toukokuu-kesäkuu; 79 (Three): 389-98. PMID: 23619444

! -Funktio (f, b, e, v, n, t, s)
  Jos (f.fbq) tuotto; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
  n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit);
  jos (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded =! 0; n.model = '2.0';
  n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! 0;
  t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
  s.parentNode.insertBefore (t, s) (ikkuna, asiakirja, käsikirjoitus)
  'Https://connect.fb.internet/en_US/fbevents.js');
  fbq ('init', '1939874146087382');
  fbq ('monitor', 'PageView');
(toiminto (d, s, id)
  var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
  jos (d.getElementById (id)) palaa;
  js = d.createElement (s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=262096497277064&version=v2.3";
  fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
(asiakirja, käsikirjoitus ',' facebook-jssdk '));